WORD SPECIALIST SPORTIEVE EN GEZONDE SCHOOL

Specialisatie pabo

Wil jij gezondheid op de kaart zetten op jouw school en leren hoe je draagvlak kunt creëren om een verandering op gang te brengen? Dan is deze specialisatie echt iets voor jou.

Bouw mee aan een gezonde en sportieve generatie!

Wil jij een verbindende rol spelen op jouw school? Ben jij geïnteresseerd in de verschillende aspecten van een gezonde leefstijl, zoals bewegen en voeding? En ben je een positief ingestelde doorzetter en wil je tegelijkertijd met het behalen van je pabodiploma ook je eerste post-hbo diploma op zak hebben? Dan is deze specialisatie wellicht iets voor jou!

Meer weten?

De specialisatie volgen?

Volg de specialisatie Specialist Sportieve en Gezonde School op één van deze pabo’s:

Wat kan jij als Specialist Sportieve en Gezonde School betekenen voor jouw school?

Je zet gezondheid op de kaart op jouw school

Jij bent degene die gezondheid op de kaart zet op jouw school. Naast leerkracht ben je zowel initiator, coördinator als kartrekker. Jij zorgt ervoor dat anderen enthousiast raken en blijven, zodat je het niet alleen hoeft te doen.

Je zorgt voor succesvolle verandering

Je gaat een verandering op jouw school invoeren, iets waar scholen nu vaak nog moeite mee hebben. Je gaat draagvlak creëren, zodat jouw initiatief gesteund wordt. Als jij naar een andere school gaat, blijft jouw verandering bestaan. Je laat dus iets van jezelf achter.

Je draagt bij aan een gezondere generatie

Op welke school je later ook gaat werken, jij weet hoe je gezondheid op de kaart kan zetten.

Dat betekent dat je op elke school kan zorgen voor een gezonde toekomst van kinderen.

Hoe ziet de specialisatie SSGS eruit?

Module 1: Bewegen & Sport

In het eerste thema maak je kennis met het inzetten van een verandering m.b.t. het thema 'Bewegen & Sport'.

Deze verandering doe je voor je eigen klas op het gebied van verschillende contexten. De contexten zijn buitenspelen, sportstimulering en/of sportieve evenementen.

Module 2: Voeding & Bewegen

In module 2 ga je het thema 'Voeding' en het thema 'Bewegen & Sport' een verbeterde plek geven op jouw school. Hierbij kijk je over de muren van je eigen lokaal en ga je dus klasoverstijgend te werk. Ondertussen maak je ook kennis met de basistheorie van veranderingsprocessen.

Module 3: Gezonde School thema's in de praktijk

In de laatste module ga je aan de slag met een schoolbrede verandering. Welke dit is bepaal je samen met de school. Zo zorg je ervoor dat het een verandering op maat wordt.