WORD SPECIALIST SPORTIEVE EN GEZONDE SCHOOL

Specialisatie studenten

Wil jij gezondheid op de kaart zetten op jouw school en leren hoe je draagvlak kunt creëren om een verandering op gang te brengen? Dan is deze specialisatie echt iets voor jou.

Bouw mee aan een gezonde en sportieve generatie!

Wil jij een verbindende rol spelen op jouw school? Ben jij geïnteresseerd in de verschillende aspecten van een gezonde leefstijl, zoals bewegen en voeding? En ben je een positief ingestelde doorzetter en wil je tegelijkertijd met het behalen van je diploma ook je eerste post-hbo diploma op zak hebben? Dan is deze specialisatie wellicht iets voor jou!

Meer weten?

De specialisatie volgen?

Volg de specialisatie Specialist Sportieve en Gezonde School op één van deze pabo’s:

Wat kan jij als Specialist Sportieve en Gezonde School betekenen voor jouw school?

Je zet gezondheid op de kaart op jouw school

Jij bent degene die gezondheid op de kaart zet op de school. Je bent zowel initiator, coördinator als kartrekker. Jij zorgt ervoor dat anderen enthousiast raken en blijven, zodat je het niet alleen hoeft te doen.

Je zorgt voor succesvolle verandering

Je gaat een verandering op jouw school invoeren, iets waar scholen nu vaak nog moeite mee hebben. Je gaat draagvlak creëren, zodat jouw initiatief gesteund wordt. Als jij naar een andere school gaat, blijft jouw verandering bestaan. Je laat dus iets van jezelf achter.

Je draagt bij aan een gezondere generatie

Op welke school je later ook gaat werken, jij weet hoe je gezondheid op de kaart kan zetten.

Dat betekent dat je op elke school kan zorgen voor een gezonde toekomst van kinderen.

Hoe ziet de specialisatie SSGS eruit?

Module 1:
Bewegen & Sport

Tijdens de eerste module maak je kennis met het inzetten van een verandering m.b.t. het Gezonde School thema 'Bewegen & Sport'. Hoe kun je met (kleine) verandering een bijdrage leveren aan meer bewegen tijdens een schooldag

Module 2: Voeding & Bewegen

In module 2 ga je het Gezonde School thema 'Voeding' en het Gezonde School thema 'Bewegen & Sport' een verbeterde plek geven op jouw school en maak je ook kennis met de basistheorie van veranderingsprocessen.

Module 3: Gezonde School thema's in de praktijk

In de laatste module ga je aan de slag met een schoolbrede verandering. Welke dit is bepaal je samen met de school. Zo zorg je ervoor dat het een verandering op maat wordt.

Scroll to Top