Gepubliceerd op: 21 december 2020

Welkom bij SSGS!

Iedereen vindt het belangrijk dat kinderen gezond en sportief opgroeien. En iedereen wil dat kinderen in een gezonde, veilige en sportieve schoolomgeving leren. Maar hoe doe je dat? Hoe organiseer je dat op school?

De opleiding tot Specialist Sportieve en Gezonde School

In 2015 zijn zes hogescholen gestart met de ontwikkeling van een opleiding tot Specialist Sportieve en Gezonde School (SSGS). Dit is een rol die een leerkracht naast het lesgeven vervult. Deze opleiding wordt zowel als post-hbo als keuzetraject binnen de lerarenopleiding aangeboden.

Wat doet een SSGS?

Een SSGS is de kartrekker op het gebied van gezondheid op zijn school. Hij signaleert en inventariseert waar er kansen liggen tot verbetering van verschillende thema’s van de Gezonde School. Hij doet dit zeker niet alleen, maar met het team, directie, ouders en kinderen. Hierbij wordt ook gekeken naar de behoefte van deze betrokkenen en wordt en een plan ontwikkeld dat bij die school past. Zo ontstaat er een gedragen en structureel uitgevoerd Gezond School beleid.

Het doel

Er zijn al verschillende specialisten en coördinatoren op school aanwezig, maar nog niemand houdt zich bezig met gezondheid. Hier wordt het nu tijd voor, onze ambitie is dat alle scholen een SSGS hebben rondlopen in 2035, wie helpt ons mee? 

We delen al onze kennis en ervaringen in onze blog, houd ssgs.nl dus in de gaten!

Reageren? Stuur je reactie naar ssgs@tumultgroep.nl

Auteurs:

Hester Teune (ontwikkelaar SSGS)
Corine Visser (ontwikkelaar SSGS)
Monique van Ark (initiatiefneemster en ontwikkelaar SSGS)

Gerelateerde berichten

Scroll to Top